sabato 19 aprile 2014

Eat vegan at easter yes we can!

Eat vegan at easter yes we can!

Some of the places I have been to eat vegan anywhere you are in Italy are in the article.
My Vademecum is:
- google before and use the vegan link popularity
- make call the day before and in the meantime you reserve speak about your vegan diet
- when you enter the restaurant say that you red the good reviews about vegan plates and you are happy to be here
- when you sit and speak with the waiter tell himm you are vegan for a week because your doctor said so
- dont ask for grilled veggies (they could be done on the same grill than the meat) and no fresh pasta as it contains eggs (in most of the cases)
- choose a kind of gastronomy vegan friendly like Grande cuisine, world cooking (kosher), or Vegan/vegetarian only
- when you pay stand up and tell the owner you are happy or not before to settle the bill
- write on review website before to go home



(Italiano)
Premessa quando viaggio faccio una grande fatica per prenotare e mangiare come voglio, ecco il mio vademecum personale:
- fate ricerca su territorio chiedendo si alla direzione del vostro hotel, ma sopratutto cercando sui web forum e le recensioni online.
- telefonate per fare la prenotazione chiedendo della cucina o della direzione. Di solito si trovano a fine turno di servizio precedente verso le 15 oppure verso le 23.
- entrando al ristorante citate le vostre fonte "abbiamo letto tutte le recensioni su di voi e per questo abbiamo pensato che ci trattererete bene."
- una volta seduti parlate al cameriere di "intoleranza" e non di scelta vegetariana o vegana se siete in un posto qualunque.
- scegliete altre cucine che sapete essere in linea con la gastronomia e la dieta vegetariana/vegan (VG/VGA) come alta Gastronomia (AG), e la world cooking come Kosher, Ayurveda (WCO). Siate curiosi.
- non chiedete mai vedure alla grillia, le grille rovente sono le stesse dove si cuocce  la carne. Preferite tutte le altre cotture. 
- non prendere pasta fresca che spesso contiene uove.
- al momento del conto fatte presente che anche se sembra che avete mangiato solo contorni siete contenti. Ve la spiego dopo.
- fatte anche voi una recensione veritiera per lasciare alle persone che verrano dopo di voi un resoconto, i nomi delle persone incontrate.


Sources:
- http://www.viverevegan.org/web/guida/ristorantibar-intro/ristorantibar-vegan
- http://www.veganhome.it/ristoranti-locali/
- http://www.happycow.net/reviews/
- http://www.tripadvisor.com poi >Ristoranti>vegetariani e cittá
And veganblogger.


PIEMONTE: uso http://www.tripadvisor.it/RestaurantSearch?geo=187855&q=Torino%2C+Italia&cat=40&pid=
Tried for you:
Villa Soleil (Colleretto Giacosa) di Alberto Domenighini (AC) for the best local cooking.
Soul kitchen (Torino) su 4sqr ( https://it.foursquare.com/v/soul-kitchen/4df74597483b96f73159ad5f ) (VG/VGA)

VENETO: uso questo sito http://veganzi.blogspot.it/p/ristoranti-veg-friendly.html
Tried in Mestre:
Centrale pipl ( http://www.centraleplip.it/ ) di Davide Marchiori and his fantasy!
A Jesolo il magazzino delle scope ( http://www.ristorantedonclaudio.it/chicheteria/team.php ) veg and cheaps.
A Padova: 
Osteria fuoriporta ( http://www.osteriadifuoriporta.it/ ) ask for Matteo for starters and first meals.

ROMAGNA: I used http://www.tripadvisor.it/RestaurantSearch?geo=187801&pid=&q=Bologna%2C+Italia&cat=&src=
Tried for you:
In Parma new opening of Ratatouille ( http://www.happycow.net/reviews/ratatouille-cucina-naturale-parma-39468 ) 

ROMA: I used http://www.tripadvisor.it/RestaurantSearch?geo=187791&pid=&q=Roma%2C+Italia&cat=40&src=
Huge number of good restaurants for vegetarians and vegan.
Tried for you ghetto restaurants (cucina kosher).
Last opening:
Grezzo ( http://www.grezzoitalia.it/ ) di Vito Cortese per un dopo pasto o un regalo di cioccolato.

Firenze: I used  http://www.firenzeturismo.it/i-ristoranti-informano/vuoi-mangiare-biologico.html
Tried for you:
Dolce vegan ( http://www.dolcevegan.it/ ) of Helena Deza Linares with 100% vegan surprises like her "cheeses".
The restaurant of Hotel Savoy of Remo Vannini (and Petrangelli) "buona alla prima".
Ruth ( http://www.kosheruth.com/ ) of Tomas simcha Jelincek. My prefered one.

Milano: i used  http://www.tripadvisor.it/RestaurantSearch?geo=187849&pid=&q=Milano%2C+Italia&cat=40&src=
Is ther anybody in Milan open at easter?!




TOSCANA:
Ristorante of Adler Spa Resort ( http://www.adler-thermae.com/it/ ) il maitre si chiama Raffaele Porceddu chiedete di lui.

Orvieto:
Minù ( http://www.minubistrot.com/ ) with his famous seitofu 

BAT:
Antichi Sapori ( http://www.pietrozito.it/home.php ) of Pietro zitto. Vegetarian menu to agree with.

Ostuni:
Masseria il frantoio ( http://www.masseriailfrantoio.it ). My favourite place in Puglia.

Lecce:
dalle Zie for veggies and fresh pasta without eggs. ( http://www.lezie.it/ )
And in historical restaurants such as Vecchia Osteria e daAngiulino.

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